Uuden Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen -elokuvan näyttelijät on julkistettu!

Uuden Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen -elokuvan näyttelijät on julkistettu!

Onneli ja Anneli -elokuvat saavat jälleen jatkoa. Järjestyksessään kolmas Onneli ja Anneli –elokuva perustuu Marjatta Kurenniemen rakastettuun lastenkirjaan Onneli, Anneli ja orpolapset. Onneli, Anneli ja Salaperäinen Muukalainen –nimeä kantavan elokuvan kuvaukset alkavat  heinäkuussa Loviisassa.

Elokuva kertoo Onnelista ja Annelista, jotka ovat ehkä hieman onnellisempia kuin useimmat tytöt, sillä he saavat asua kahdestaan omassa talossa. Eräänä päivänä Onnelin ja Annelin talon lähelle avataan uusi lastenkoti ja sieltä karkaa poika nimeltä Pekki. Pekki päätyy asumaan Onnelin ja Annelin rantamajaan ja kertoo tytöille, kuinka ankeaa elämä lastenkodissa on johtajatar Minna Pinnan tiukassa komennossa. Onneli, Anneli ja Pekki perustavat Rosvoliiton ja ryhtyvät toimiin, jotta lastenkodista tulisi taas iloinen paikka. Rosvoliiton avuksi rientävät myös vanhat ystävät; pienet Vaaksanheimolaiset ja muut Ruusukujan asukkaat.

Onnelin ja Annelin rooleissa nähdään aikaisemmissa Onneli ja Anneli -elokuvissa ihastuttaneet Lilja Lehto ja Aava Merikanto. Heidän seuraansa liittyy tulevassa seikkailussa Pekkiä näyttelevä 12-vuotias näyttelijälupaus Aarni Rämö. Lastenkodin tiukkana johtajattarena Minna Pinnana nähdään Jenni Kokander. Muita uusia näyttelijöitä on mm. Kissanmintun kaupunginjohtajaa esittävä Jani Toivola.

Onnelin ja Annelin maailma on Jenni Kokanderille jo lapsuudesta tuttu:
Minulle on lapsena luettu Onneli ja Anneli –kirjat ja jo silloin rakastin ja kadehdin kirjan tyttöjä. Oma talo ja maaginen maailma teki minuun suuren vaikutuksen. Muistan, että pohdin paljon kumpi työtöistä haluaisin olla. Onneksi nyt ongelma on ratkaistu ja saan olla Minna Pinna. Lisäksi omat lapseni ovat onnessaan, kun kerrankin teen sellaisen rooli, että hekin pääsevät ensi-iltakemuihin.”

Tuttuun tapaan Ruusukujalla seikkailevat myös Tingelstiina (Elina Knihtilä) ja Tangelstiina (Kiti Kokkonen), Poliisimestari Urho Ulpukka (Jaakko Saariluoma), Rouva Rosina Rusina (Johanna af Schultén) ja Rouva Ruusupuu (Eija Ahvo). Vaaksanheimojen pikkuisesta perheestä mukana seikkailussa ovat Isä Vaaksanheimo (Joonas Saartamo) ja kujeileva Putti (Aleksis Koistinen).

Elokuvan ohjaaja on Saara Cantell, käsikirjoittaja Sami Keski-Vähälä ja tuottajat Teea Hyytiä ja Sari Lempiäinen Zodiak Finlandilta. Vuonna 2014 ensi-iltansa saanut Onneli ja Anneli sekä vuoden 2015 Onnelin ja Annelin talvi ovat yhteensä keränneet yli 400 000 katsojaa.