Elokuvan hahmot

Onneli ja Anneli

Onneli ja Anneli

Aava Merikanto & Lilja Lehto Parhaat ystävykset, 12-vuotiaat Onneli ja Anneli ovat ihan tavallisia tyttöjä, mutta ehkä vain hieman onnellisempia kuin monet muut, onhan heillä satumainen mahdollisuus asua kahdestaan rouva Ruusupuun heille suunnittelemassa talossa. Kun Onnelin ja Annelin naapuriin avataan ankean näköinen lastenkoti, ryhtyvät tytöt toimiin ilon palauttamiseksi kaikille lapsille. Iloinen ja kupliva Onneli on… Lue lisää »

Vahti

Vahti

Vahti on Onnelin ja Annelin rakas koira ja rodultaan novascotiannoutaja. Vahti on iloinen, utelias ja kiltti, ja sen lempipuuhia ovat uiminen, jäljestäminen sekä Onnelin ja Annelin kanssa leikkiminen. Lue lisää »

Pekki

Pekki

Aarni Rämö Pekki on 12-vuotias, lastenkodista karannut veikeä poika, joka löytää tiensä Onnelin ja Annelin rantamajaan. Pekki on Pinjan isoveli ja lastenkotilapsista vanhin, jonka takia hän haluaa pitää huolta pienimmistä lapsista. Pekki on ennen kaikkea hauska ja uskollinen ystävä. Tämän lisäksi hän on kiinnostunut ufoista ja muista selittämättömistä ihmeistä. Lue lisää »

Minna Pinna

Minna Pinna

Jenni Kokander Minna Pinna on lastenkodin tiukka ja iloton johtajatar, joka inhoaa kaaosta ja epäjärjestystä. Minna Pinna on omasta mielestään jämäkkä ja järjestelmällinen, mutta suurin osa hänen säännöistään ovat melko päättömiä. Hän ei esimerkiksi anna lapsille leluja, sillä pelkää niiden olevan vaarallisia. Minna Pinna on poliisimestari Urho Ulpukan vanha luokkatoveri, jonka Ulpukka muistaa ahkerana liitutaulunpyyhkijänä.… Lue lisää »

Lastenkodin lapset

Lastenkodin lapset

Bea Toivonen, Eemeli Hölttä, Viljami Lahti, Jenni Lausi, Osmo Hakulinen Helmi Lahti & Irina Kalenius  Lastenkodin johtajatar, Minna Pinna, on nimennyt lapset numeroilla, sillä hänestä se on kätevämpää kuin nimien muistaminen. Lastenkodissa on muutenkin melko ankeaa, sillä siellä on tiukat säännöt eikä Minna Pinnan valvovan silmän alla saa päättää mistään itse. Lapset kuitenkin toivovat, että tähän… Lue lisää »

Tingelstiina & Tangelstiina

Tingelstiina & Tangelstiina

Elina Knihtilä & Kiti Kokkonen Siskokset Tingelstiina ja Tangelstiina ovat asuneet Ruusukujalla aina. He viljelevät salaista maagista puutarhaa, jossa voi kasvaa vaikka mitä. Perintönä heillä on isoisoisoisoisoisoäitinsä kasvinhoito-opas, sekä kaikenlaisia taianomaisia reseptejä. Tädit ovat Onnelin ja Annelin hyviä ja uskollisia ystäviä. He ovat huolettomia, huumorintajuisia ja aina valmiita auttamaan tiukankin paikan tullen. Lue lisää »

Misse

Misse

Misse on Tingelstiinan ja Tangelstiinan salaperäinen kissa, jonka rotua ei tunneta. Misse tykkää liikuskella vapaasti Ruusukujalla ja sen lähettyvillä, mutta välillä sen suuntavaisto saa sen eksymään. Onneksi Onneli ja Anneli auttavat aina Missen kotiin jos he huomaavat sen olevan eksyksissä. Lue lisää »

Rouva Rosina & Urho Ulpukka

Rouva Rosina & Urho Ulpukka

Johanna Af Schultén & Jaakko Saariluoma Rouva Rosina ja poliisimestari Urho Ulpukka löysivät toisensa Onnelin ja Annelin ansiosta. Tämän jälkeen pariskunta meni onnellisesti naimisiin ja nyt he hoivaavat pientä pupua. Rosina ja Ulpukka tukevat toisiaan tilanteessa, kuin tilanteessa ja yhdessä he muodostavat periksi antamattoman kaksikon, jonka neuvokkuus on monesti auttanut Onnelia ja Annelia kiperissäkin tilanteissa. Lue lisää »

Herra Vaaksanheimo

Herra Vaaksanheimo

Joonas Saartamo Vaaksa tarkoittaa peukalon ja keskisormen välistä pituutta. Vaaksanheimot ovat ihan tavallinen perhe, mutta he ovat vain pieniä. Herra Vaaksanheimo on tarkka ja huolellinen mies, joka kopioi työkseen kirjoja pienille ihmisille. Hän on lempeä ja huolehtiva isä, mutta hieman epävarma päättämään asioita yksin. Hänen vaimonsa, Rouva Vaaksanheimo, on nimittäin isoäidin ja Lillin kanssa Vaaksanheimolaisten… Lue lisää »

Putti

Putti

Aleksis Koistinen Vaaksa tarkoittaa peukalon ja keskisormen välistä pituutta. Vaaksanheimot ovat ihan tavallinen perhe, mutta he ovat vain pieniä. Putti on Vaaksanheimon perheen kekseliäs ja kujeileva poika. Hän on ketterä ja utelias, eikä koskaan pelkää lähteä tutkimusmatkoille isojen maailmaan. Putin lempiasioita ovat jännittävät asiat, trumpetin soitto ja Onnelin ja Annelin korissa matkustaminen. Lue lisää »

Rouva Ruusupuu

Rouva Ruusupuu

Eija Ahvo Rouva Ruusupuu on mystisen taianomainen rouva. Hän matkustelee paljon rakentamassa taloja niitä tarvitseville, eikä hänen liikkeistään aina olla selvillä. Onneksi kuitenkin rouva Ruusupuu on aina tavoitettavissa juuri silloin kun häntä tarvitaan. Lue lisää »

Kaupunginjohtaja

Kaupunginjohtaja

Jani Toivola Kaupunginjohtaja on aina valmiina auttamaan Kissanmintun kaupungin asukkaita. Hän joutuu kuitenkin huomaamaan etteivät asiat ole aina sitä, miltä ne ensin näyttävät. Lue lisää »

Ponit

Ponit

Onnelin ja Annelin talon vieressä asuvat shetlanninponit Santtu ja Goldie saavat mutustaa ruohoa ja herkkuja koko päivän. Ponit rakastavat harjausta ja huolenpitoa, ja niiden lempiruokaa ovat omenat, porkkanat ja kaura. Tumma ja tulinen tamma Santtu on johtajatyyppi, jolla on pilkettä silmäkulmassa. Santtu on 27-vuotias vanha rouva, jonka mielestä ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella. Santtu… Lue lisää »