Elokuvan hahmot

Adele

Adele

Inka Kallén Adele on Arskan tyttöystävä, joka työskentelee yhteisen huoltoaseman lisäksi siivoojana. Adele on varsinainen vilukissa ja on, Suomen kylmän talven lisäksi, kyllästynyt aina vain kasvavaan laskupinoon. Adelen suurin haave olisi saada paljon rahaa, jotta hän voisi matkustaa etelän lämpöön. Vaaksanheimoista Adele saakin idean… Lue lisää »

Putti

Putti

Aleksis Koistinen Putti on Vaaksanheimojen perheen kekseliäs ja kujeileva poika. Putti on ketterä ja utelias, eikä hän pelkää lähteä tutkimusmatkoille isojen maailmaan. Putin lempiasioita ovat Mummon kanssa pelaaminen, Onnelin ja Annelin korissa matkustaminen ja pään tunkeminen omenapiirakkaan. Putti toivoo jonain päivänä kasvavansa hurjan suureksi! Lue lisää »

Vaaksanheimot

Vaaksanheimot

Anna-Leena Sipilä, Joonas Saartamo, Leena Uotila, Lydia Ristisuo Vaaksa tarkoittaa peukalon ja keskisormen välistä pituutta. Vaaksanheimot ovat ihan tavallinen perhe, mutta he ovat vain pieniä. Perheeseen kuuluvat Herra ja Rouva Vaaksanheimo, Mummo sekä lapset: Putti ja Lilli. Metsurin kaadettua puun, jossa heidän kotinsa sijaitsi, Vaaksanheimolaiset etsivät rouva Ruusupuuta, joka voisi rakentaa heille uuden kodin. Vaaksanheimolaiset… Lue lisää »

Rouva Rosina & Urho Ulpukka

Rouva Rosina & Urho Ulpukka

Johanna Af Schulten & Jaakko Saariluoma Rouva Rosina ja Urho Ulpukka löysivät toisensa Onnelin ja Annelin ansiosta. Pariskunta on nyt onnellisesti naimisissa ja he viihtyvät hyvin yhdessä, esimerkiksi jääveiston parissa. Yhdessä he muodostavat myös periksi antamattoman kaksikon, joka on aina valmis auttamaan Onnelia ja Annelia. Lue lisää »

Arska

Arska

Samuli Vauramo Arska on entinen jäätelökauppias, joka sortui hetkeksi rikoksen poluille mutta on nyt ottanut opikseen. Hän on hyväntuulinen ja yritteliäs mies, joka pyörittää Arskan autokorjaamoa ja huoltoasemaa tyttöystävänsä Adelen kanssa. Lue lisää »

Tingelstiina ja Tangelstiina

Tingelstiina ja Tangelstiina

Elina Knihtilä ja Kiti Kokkonen Tingelstiina ja Tangelstiina ovat lapsesta saakka asustaneet Ruusukujalla. He viljelevät salaista puutarhaa ja heillä on hallussaan myös kaikenlaisia taianomaisia reseptejä. Tädit ovat huumorintajuisia ja auttavaisia sekä hyviä ystäviä Onnelille ja Annelille. Lue lisää »

Rouva Ruusupuu

Rouva Ruusupuu

Eija Ahvo Rouva Ruusupuu on mystisen taianomainen vanhempi rouva. Hän matkustelee paljon rakentamassa taloja niitä tarvitseville, eikä hänen liikkeistään aina olla selvillä. Lue lisää »

Onneli ja Anneli

Onneli ja Anneli

Aava Merikanto ja Lilja Lehto Parhaiden ystävysten, Onnelin ja Annelin, haave on käynyt toteen, kun heillä on satumainen mahdollisuus asua kahdestaan heille tehdyssä omassa talossa. Onneli on yhdeksänlapsisen perheen keskimmäinen. Hän on tottunut pitämään puoliaan, vaikka veljet välillä käyvätkin hänen hermoilleen. Onneli on kekseliäs ja neuvokas, ja hänen erikoisosaamiseensa kuuluu tiirikoiminen. Onnelin lempiruokiin kuuluu Annelin… Lue lisää »